Jobba jobba

Här jobbas det på för fullt.
men i tisdags blev det ett avbrott eftersom vi skulle på en monologteater. En ensam tant som spelade alla rollerna i "älskaren". En timme och 20 minuter ensam på scenen, riktigt imponerande och bra.

Annars jobbas det som sagt. Testar lite olika grejer och får klar uppgifter som till exempel den "taktila"-uppgiften. Se resultatet nedan.
Själva uppgiften gick ut på att göra två motsatser. Jag började på en idé jag hade men efter ett tag tyckte jag att den va ruskigt tråkig så jag ändrade planer och började på en annan. En liten utvecklad variant på "Söndagsångest" fick vara med som en del i den nya varianten.
Hela skulpturen heter Defeated eller Herre på täppan. Ångestgubben är gjord i ek, vinnaren i körsbär och själva sockeln i lind. Alla delar är vaxade. 

  

nån bild sådär.

   

wheei!

Nu har jag åter en dator så nu blir det lite bilder framöver :)
Pappa skickade ner datorn med Bussgods. Dom ringde efter 1.5 dag och sa att jag hade fått paket från Gävle och kunde hämta det underdagen, när jag ville, för det stod utanför på en vagn. Det lät lite konstigt tyckte jag men tänkte inte mer på det. När jag sedan cyklade in till Grimslövs busstation för att hämta paketet såg jag ingen stor paketvagn som jag fått för mej att det va och frågade till sist en gubbe, som stod utanför, vart man hämtade paket. Han visade då mej en liten liten vagn som stod i busskuren precis bredvid vägen och därpå stod ett paket som va till mej. Man är verkligen på landet när dom kan lämna paket så utan att någon rör det.

Jag började dagen med att försöka smida den lilla ljushållaren som vi har i uppgift att göra. Det gick inte alls bra så jag la ner det rätt kvickt.

här är lite bilder från utställningen i Glimåkra. lite hattar och de stora korgarna vi vävt. Sen en grymt fin konstpark och lövskog som vi besökte samma dag.so Loong!

Update!

Jag vet att uppdateringarna inte kommer stup i kvarten. Kanske blir jag bättre, kanske inte.
Jag har i alla fall ingen dator så det har blivit lite dåligt med foto nu på sistone men det ordnar sej förhoppningsvis inom en snar framtid.
Jag har bytt rum från det gamla elevhemmet till paviljongen. Detta på grund av lyhördhet och högljudda människor på "gamla". Nu har jag ett fint litet rum och delar toalett, kyl och hall med den andra Olle och rummen, inklusive toalett, är helt nyrenoverade.
Jag jobbar på med uppgifter som vi har och plockade idag isär en stol som jag ska göra om på något sätt, som en liten bisyssla.

Nu ska jag lira tennis eller något liknande. hej då

Utbränd!

Inte i den vanliga betydelsen utan en annan utbrändhet.
Efter surfet i föregående inlägg frös jag en aning. Jag har intehandlat en sollampa på loppis sen entid tillbaka och det alstrar en mycket behaglig värme. Sist jag använde den tog den ingenting. Denna gången satt jag i 20-25 minuter, kände ingenting. Senare på kvällen va jag röd i ansiktet. Morgonen efter ännu rödare, det va fest på kvällen och jag va en bowlingkägla med ett väldigt rött ansikte. På lördagmorgonen va jag väldigt svullen i ansiktet men det rådde jag bot på genom att hålla 2 välkylda öl mot kinderna.
Söndagen va jag väldigt vidrig i ansiktet och visade mej inte på hela dagen. Antingen låg jag o läste på rummet eller så va jag nere i mörkerrumet o framkallade lite bilder.
Måndag, huvtröja på och ansiktet neråt hela dagen. Fick en aloeverakräm av Bodil (textilläraren) o det verkar hjälpa för idag tisdag har jag typ flagnat bort allt och är bara lite rosa. Det blir nog bra tillslut det här också.
Viktor kommer på besök imorrn det blir lajbans!

Här är jag som bowlingkägla i.a.f (hemmagjord dräkt i papper.)

Åter efter lovet!

Man är ju inte van att vara bortskämd med lov o grejer inte. men nu när man går i "skolan" så är man det.
Nu är jag tillbaka i.a.f och jobbar för fullt.
I början av detta läsåret gjorde vi ett antal "provplattor" i metall och textil. 8x8 cm skulle dom vara. dom är klara sen länge och nu är det bestämt att vi ska sätta dom med magneter på en jätteplåt som ska sitta på väggen.
Jag och Magnus fick i uppgift att göra en ram som plåten skulle sitta på. Ramen skulle även fungera som distans ut från väggen. Det va bar att hyvla o formpassa o gera o limma o måla o limma igen. sen va den klar.
Sen håller vi på med en uppgift som heter "Taktil". Den ska bestå av 2 motsattser i trä. En i ett vått, färskt träslag och en i ett torrt träslag. Även färgen i trät ska vara motsattser, alltså ett mörkt och ett ljust träslag. Dessa två ting ska sedan stå på en konsol och det är meningen att tingen skall tas upp och kännas på.  Vi får bara använda handverktyg såsom stämjärn, hyvlar och så.

Idag stack jag iväg och surfade en sväng. Först på morgonen fick vi en ny uppgift som är en tryck metod. mer info kommer sen. Jag åkte i.a.f iväg mot åhus och äspet efter det och möttes av vind och vågor. Vi var ganska många där och jag riggade 4.1 och vågbrädan. Kanonfin dag med stundvis sol och vind hela dagen. kändes riktigt skönt att få segla lite igen och ha hopp åt "rätt" håll också. Att rida vågor är nog bland det roligaste man kan göra. sådet så!


Fler bilder på: Surfzone.se , surfzone2

RSS 2.0