Back in school!

Förra veckan va vi i Danmark o härjade. ska fixa in lite bilder som jag hann ta innan batteriet i kameran dog. Nu har jag lärt mej en läxa; att alltid kolla batteriet innan man åker nånstans.
Vi va i.a.f på en massa muséer och andra kulturella ting såsom balett till exempel.
En mycket trevlig liten resa som gav många nya idéer och upplevelser.

Här "hemma", på skolan, jobbar för fullt med våra huvudbonader, eller inte jag eftersom min är klar redan(bilder kommer, va så säkra.). Vi ska i alla fall ställa ut dom nu på torsdag i Glimåkra. Det är någon sorts vävtillställning där och eftersom vi också vävt en massa längder och flätat ihop till 2 jätte korgar fick vi vara med där. Och vi passar då på att även visa upp våra huvudbonader.

Vi har en smidesuppgift som väntar: 20 cm material ska bli en ljushållare för ett värmeljus. Det ska inte vara en traditionell ljusstake utan ett vardagsföremål.
Min första tanke va en gubbe. För att krångla till det hela spann jag vidare på idéen och eftersom det va söndag den dagen kom jag att tänka på fenomenet "Söndagsångest" vilket också blev titeln till min ljushållare.

Jag hade tråkigt och gjorde den i trä (vaxad ek) till att börja med. Resultatet ser ni nedan.

Söndagsångest! söndagsångest

Nu så!

Dåligt med uppdateringar va? Jag vet och ska försöka bättra mej.
Jag jobbar på som vanligt, och det vill säga med allt möjligt. Jag har vävt MYCKET, och sedan gjortlite småsaker på sidan av. Börjat med en ny uppgift som jag förklarar lite mer så småningom. Jag började karva i en träbit och det blev en skål. Rättare sagt i valnöt som jag sedan vaxade. Det är en miniatyrskål som jag gjorde för skojs skull. 6x3 cm ungefär. Sen fick jag för mej att jag skulle prova lite intarcia eller snarare ett bildinlägg i en träbit. jag slängde ihop en liten blixt på några timmar. sedan oljade jag den med kok linolja. kan göras bättre o noggrannare men de va kul o testa lite.

Annars planerar vi en temadag om 2 veckor och arbetar lite med den. Och nästa vecka blir det danmark för hela slanten. Tis-tors i.a.f Och helgen efter det stannar jag i Malmö o hänger mer Styret med flera. Det blir grymt!

 miniatyrskål i vaxad valnöt  

Paus i kreativiteten!

Det är rätt jobbigt att vara kreativ 24/7 kan jag lova. så när vindprognosen visade att det skulle bli surf söderut packade jag bilen och tog ledigt en halvdag.

Helt kanon tyckte jag. lämnade ett regnigt grimslöv och fick vindsurfing med 4.7 fina vågor och strålande solsken med några gubbar  (Jag menar gubbar för dom är 45 plus) som jag träffat i sydafrika.
En helt perfekt dag på ett mytomspunnet ställe.

bilderna visar tyvärr inte hur vågorna verkligen var men ni kanske får ett hum.

på söndag vankas det surf igen. Haaade

 

RSS 2.0