Många timmar i verkstaden!

Jag får lov att säga att man inte ligger på latsidan här om ni nu motförmodan tror det.
Det är ansökningstider och jag jobbar som få med att få sjysta arbetsprover, både skisser och färdiga objekt, antingen skalbyggda modeller eller fullstora saker.

Jag har tagit fram en stolsmodell som jag tänkte bygga. Den idén får dock vänta eftersom råmaterialkostnaden skulle bli upp mot en 9-10 tusen. Jag har däremot gjort en skalenlig modell i  1:5 och dessutom utvecklat modellen med lite olika sittytsutformingar. (Bild 1-4 och den nyaste modellen först.)

När jag fick reda på kostnaden för plexiglaset som första stolen mestadels skulle bestå av fick jag tänka om och ritade upp en ny stol. Mycket böjlimmat trä med en metallkonstruktion i det hela. (En lite mer hastigt gjord mockup finns på Bild nr 5.)
Till sitsen har jag byggt en fullskalig pressform så denna stol skall byggas i full skala. Nu väntar jag bara på att det ska komma hem plywood som har beställts sen blir det till att pressa.

Både till första och andra stolen har jag testat sittdjup och sittvinkel för att stolen ska bli bekväm att sitta på ett tag. Jag tog en av skolans stolar och sågade o spikade hejvilt för att testa olika finklar och fick tillsist fram riktigt sköna former.

Jag har även hittat en liten telefonstringhylla. Själva hylllpanet va riktigt risigt så jag bestämde mej för att renovera lite. eller rättare sagt nytillverka. Och varför inte prova på lite riktig intarsia? Självklart blev det en kompassros i al och mahogny och resten blev valnöt som jag har som en liten favorit. Det är alltså en björkplywood med faner som yttersta skickt. Tog även bort all färg på själva hyllmodulen och behåller nog metallen som den är nu. Drar på ett lager lack på den bara. (bild 6)

Imorrn bär det av mot Steneby för att kolla in skola där innan ansökninghandlingara skickas in. Kan ju va skönt att se hur skolan är innan man flyttar dit, om jag nu söker och kommer in.

här kommer bildera i.a.f. haa det!


utställning och rundvandringar.

Nu i helgen ställde vi äntligen ut våra verk på designersaturday i Värnamo. Vi hade en riktigt trevligt lokal på turistbyrån i byn.
Både pallarna och lamporna gjorde sej riktigt bra och även de utvalda trycken och korgarna passade fint in. i skyltfönstret hade vi våra smidesuppgifter uppställda och utanför ställde vi "återbruken" från temadagarna, där vår powerrider kom till världen.

Medans folk tittade på våra saker flängde vi runt i staden och tittade på andra saker. Tex besökte vi Bruno Mattsson center och fick där lite historia om karl och sedan gick vi runt och tittade på diverse möbler han skapat genom åren. Vi besökte även Källemo, Blond lights och "gummifabriken" som va en nedlagd gummifabrik ganska centralt i stan. Där skulle det vara olika diskussioner om design. Vi missade skyltningen lite och gick förbi rummet där diskussionerna hölls. Vi genomsökte en 5 våningar, asstor, öde fabrik. Hur spännande som helst.

Idag söndag åkte större delar av klassen hem till en annan klasskamrat som bor närmare lammhult. hon bjöd på riktiga nordamerikanska pannkakor både med och utan blåbär i. Lönnsirap och smör i mängder och kaffe, te och juice till dryck. kanon trevligt. När vi ätit upp lirade vi lite nintendo wii med barnen. både boxning, tennis och bowling hann vi med innan vi for vidare till ännu några möbelföretag som hade öppet hus. Vi besökte Lammhult, Norrgavel och Svensson i Lammhult. Ruskigt mycket fina möbler och riktigt bra inspiration inför kommande tid här på skolan.

heeeeeej!

Ej alla men ett stort urval :)

Utställning på lördag!

Det har varit fullrulle i verkstäderna de senaste veckorna vill jag lova. När det inte var temadagar så jobbades det för fullt med både lampor och pallar för att få så mycket klart som möjligt till nu på lördag 7/3. Då är det nämligen designersaturday i Värnamo och vi ska shälvklart ställa ut våra alster där.
Det har varit mycket som sagt men nu är åtminstone jag klar med mina saker som ska ställas ut.
Jag är helt klart nöjd med både pallen "Inez" som betyder "den rena" och lampa "våga lysa!" även om sladden jag har till lampan inte va den jag tänkt använda från början. Jag vill(e) ha en vit spiralkabel, men det visade sej va svårare att få tag på än jag trott. Efter en hel del letande kunde jag få beställa en men det skulle ta några dagar att få hem den åtråvärda sladden så jag slopade den idén för nu.

Pall i ek med ben av björk. målad undersida och ben. vaxad ovansida. Pall i ek med ben av björk. målad undersida och ben. vaxad ovansida. Pall i ek med ben av björk. målad undersida och ben. vaxad ovansida.

Lampa i form av en våg tillverkad i 3 mm kopparstänger. 2x25w lampor. Lampa i form av en våg tillverkad i 3 mm kopparstänger. 2x25w lampor. Lampa i form av en våg tillverkad i 3 mm kopparstänger. 2x25w lampor.


Jag är sjukt surfsugen nu men har dessvärre en bil med smärre defekter som måste åtgärdas snarast.

Haade!

RSS 2.0