Roll on.

Det rullar på här, Maskingenomgångar varvat med teori och så klart lite hederligt kroppsslöjdande  med handverktyg.

Vi får nu nästan köra alla maskiner i maskinparken vilket känns fint, omän det bara är dagtid. Detta kräverju lite planering så man kan jobba på kvällar och helger också men det funkar.

Vi har täljt lite och här är första sleven jag gjorde.

 

Annars så har vi haft teknikgenomgångar på olika centrumtappstekniker. Jag gjorde en liten toa hylla som test med genomgående centrumtappar. Den blev helt ok omän den känns väldigt mycket skolslöjd ( inget illa ment farsan).

Vi har även börjar skissa på våran första lite större uppgift, Något att sitta på. Vi får en planka 1500x16x2,5 cm och ska utiftån den tillverka nåt sittbart. Inga skruvar, spik eller metall över huvud taget. bara trä. Sek ska den målas lite med äggoljetempra.

så här bor jag. Utifrån och utsikt från verandan:

 

I helgen drar jag till stockholm. det blir fedt!

hej så länge.

laboration

KÖTT.


första tiden i skogen!

Det rullar på och det har redan gått två veckor. helt sjukt.
Vi fick börja arbeta direkt och det med handverktyg.

Vi fick börja med att tillverka en kniv för att sedan fortsätta med ett torrt trästycke. för min del blev det stycket typ en stekspadsaktig histora med en liten twist. bilder på den kommer lite senare när jag hunnit fixa det.

Sedan fick vi gå igång med yxor och från en nyfälld björk, först klyva, sedan tälja till en bit till en sked eller slev. Jag har hittills gjort två olika slevtypsgrejer och håller just för tillfället på med en skål.

En grundlig genomgång av hyveln har vi också fått och jag ska nu bygga en hylla, enbart med hjälp av handverktyg förutom pelarborren, som en övning i centrumtappsteknik.

Annars hade vi konstnärlig gestaltning mån-ons. där hade vi föreläsningar på förmiddagarna, som handlade om färg, form och bildrum och massa såna saker, och skissade sedan stilleben, kroppsdelar och rum. Givande och nyttigt.

10m3 ved har införskaffats för att vi inte ska frysa ihjäl i vinter och för att hålla nere elkostnaden en aning. Detta delar vi på fyra personer och två lägenheter.

Snart får vi internet hemmavid och då blir det förhoppningsvis mer uppdateringar och mer bilder men här kommer en liten bild från mitt rum som än så länge är ganska sparsamt möblerat.

här är min myshörna:

myshörnan i steneby.

RSS 2.0