Arbetsprover.

Jag är helt slut nu.
Att jobba mot en sjukt tight deadline är rätt jobbigt alltså och det blir ju inte bättre av att man inte kan sova ordentligt. Sista datum för ansökningen är 15 april men eftersom jag åker till london över påsk och sedan vidare till gävle så är det nu eller aldrig. Jag i alla fall näst intill klar nu, ska bara bygga ett paket i kartong där jag stoppar in alla arbetsprover, skriva ut några papper och sedan skicka iväg hela köret mot Stockholm och Malmstensskolan.
Sen är det bara att hålla tummarna.

Kommer förhoppninsvis sova väldigt mycket bättre i natt nu när jag kan va lugn.
här har ni o titta på så länge.
1. en modellteckning i blyerts.
2. självporträtt i tusch målad med pensel.
3. lika som ovan.

modellteckning 2010. Olle K Engberg Sjävporträtt. Olle K Engberg självporträtt. Olle K Engberg 2010

o så bidde det.

Inte helt klar men nästan och det duger att skicka in som arbetsprov bland annat.
limmad och stabil men inte ytbehandlad. Ingen sits har jag heller men den kommer vecka 17 som det ser ut nu. hej så länge!

jugendstol Olle K Engberg 2010

Det börjar ta sej!

Det går framåt må jag säga. mycket aktivitet i verkstan denna vecka eftersom vi nu på måndag ska ha slutredovsining på bordet.
Jag har däremot jobbat med stolen och bitarna börjar hitta hem. Idag(lördag) har jag slipat in alla delar och ska bara finputsa det sista sen är det dags för limning.
så här såg stolen i.a.f ut i fredagsförmiddag.


Söndagsjobb

Jag bygger ju som sagt en stol nu och delarna börjar komma fram. så här ser det ut just nu.
Första bilden är bakbenen och fräsmallen som gör att de båda blir likadana.
den andra bilden visar resterande delar.Annars försöker ja skrapa ihop saker till arbetsproverna till Malmstensskolan i stockholm.
detta blev dagens skörd.
självporträttaktig målning i akryl.

självporträtt Olle K Engberg 03-2010


Hola!

ja man kan inte säga att detta är en väluppdaterad blogg men det har sina orsaker. Jag vill ha detta som en liten hörna för mina grejer som jag bygger. Det sprutar inte direkt ut grejer eftersom jag bygger lite större saker nuförtiden.
Just nu håller jag på med en stol. Jag fick en stol tilldelad mej som jag sedan skulle mäta av och göra en ritning på och sedan bygga. nu är jag i byggnadsstadiet och det går framåt. den ska vara klar om 2 veckor eftersom jag har som mål att mina arbetsprover till Malmstensskolan i stockholm då skall vara klara och stolen ska ingå där. Det är ett måste enligt mej.

här är i.a.f en liten intarsia som jag gjorde för några veckor sen. Omslaget på den klassiska surfilmen Endless summer. Ek, björk och valnötsfanér.
RSS 2.0