Borde´

Mitt allra första Bord som jag byggt på sen före jul är nu klart.

Hyllan på sidan är tänkt att användas som nattduksbord eller för pärmar. Det beror på behovet.

Bordet är ritat av mej, byggt i björk med glidlister och styrlist i bok och har 4 lager danskolja som ytbehandling.

Litet skrivbord med hylla.  Ritat och bygggt av Olle K Engberg 2010.
Litet skrivbord med hylla.  Ritat och bygggt av Olle K Engberg 2010.Litet skrivbord med hylla.  Ritat och bygggt av Olle K Engberg 2010.Litet skrivbord med hylla.  Ritat och bygggt av Olle K Engberg 2010.Litet skrivbord med hylla.  Ritat och bygggt av Olle K Engberg 2010.

Konstnärlig gestaltning.

Vi snickrar inte bara om ni trodde det. Titt som tätt har vi något som kallas konstnärlig gestaltning. Då har vi gästlärare i till exempel teckning, kroki, modellering med mera. Denna vecka hade vi 4 dagar på oss och skulle skulpturera i trä.

Vi fick titta på en gammal stol och tycka till lite om den. Sedan var det dags för skissning för vi skulle nämligen utgå från stolen vi fick se och sedan skapa oss ett konstverk.

Jag skissade och kom på endel förslag. Jag synade stolen lite närmare och insåg att det blev FÖR mycket med alla små detljer. helheten blev plottrig. Däremot var formerna ganska fina i sej. Jag kom på att jag bygger en likadan stol men tar bort det plottriga. Eftersom dom formerna var fina i sej ville jag ändå ha dom med på någe sett.

Jag byggde en mockup i papp och satte sedan igång att bygga "konstverket".

Detta blev resultatet. Originalstolen först. sen mitt verk,


Stol - Konstnärlig gestaltning Olle K Engberg 2010.Stol - Konstnärlig gestaltning Olle K Engberg 2010.Stol - Konstnärlig gestaltning Olle K Engberg 2010.Stol - Konstnärlig gestaltning Olle K Engberg 2010.Stol - Konstnärlig gestaltning Olle K Engberg 2010.

Tja!

En vecka i stockholm avklarad.

Stockholm furniture fair (stockholms möbelmässa) gick av stapel och vi var där!
årskurs 2 ställde ut sina möbler på tema kistor och restaurering och finsnickeri ställde också ut några grejer.

när vi inte stod i montern sprang vi runt och tittade på allt det andra som fanns på mässan och det var inte lite det kan jag lova. Väldigt mycket "försäljningsmontrar" med kanske inte det mest intressanta innehållet. Olika skolor och mindre designers fanns också representerade och det var riktigt intressant endel utav det.

Vi hade även några sutidebesök inplanerade på till exempel Stockholmslott där vi fick en riktigt grundlig resa genom stil- och slottshistoria. Vi besökte även konstfack och Malmstensskolan och jag vet nu ännu säkrare att det är på den andra av de två nämda skolorna jag vill och SKA gå. Jag söker nu i vår och hoppas på att komma in till hösten, annars får jag gå kvar här ett år till och försöka nästa år igen. Men jag ska göra allt så jag blir högskolestudent redan i höst.

här är en mindra bra bild av Stenebyskolans monter på Stockholm furniture fair 2010

Stenebyskolans monter på stockholm furniturefair 2010

Fokus!

Nästa vecka är det möbemässan upp i Stockholm. Folket i årskurs 2 ställer ut sina möbler som de jobbat på ett längre tag. De skulle bygga kistor och har researchat och argumenterat om vad en kista är och sedan byggt sina egna varianter. Bra spännvidd och helt olika uttryck må jag säga!

kom och titta på lördagen den 13/02. då är mässan öppen för allmänheten.

Jag själv lägger all fokus på bordet som jag helst av allt vill ha klart innan mässan. vi har egentligen några veckor till på oss men det är alltid skönt att vara klar i god tid plus att man kan göra massa annat kul som man själv får välja.

här är ett litet smakprov på mitt lilla bord.

Bord av Olle K Engberg 2009

RSS 2.0