Temadagar

Nu direkt efter lov och praktik är det mycket på G.
Dels ska vi ställa ut pallen och lampan på designersaturday nästa lördag (7/3) och nu onsdag torsdag hade vi temadagar så det blev inte mycket gjort på utställningsalstren.

På onsdagen åkte vi in till "macken" i växjö. Macken är ett gäng lärare som gått ihop och startat en förening som ger kurser i svenska tillsammans med praktisk arbete. Så dom renoverar möbler, cyklar och återvinner och gör om saker från skrot och seconhand.

Vi blev runtvisade och fick så småning om reda på vad våran uppgift skulle bli.
Vi fick välja en arbetskamrat och sedan blev vi nersläppta i en källare där det tidigare varit en seconhandshop och kvar där va bara grejer som ingen velat köpa.
Våran uppgift var alltså att göra om eller förnya saker så att de skulle få en "andra chans". Lite recyclingtänkande.

Jag jobbade med mange och vi hade en massa idéer och förslag på vad vi skulle kunna göra. Det va riktigt svårt att veta innan och när vi kom ner i källarn va det ännu svårare. Högar med allt möjlig Konstigt, fint, fult, bra, dåligt, helt, trasigt och allt däremellan. Vi hittade en gammal träningsmaskin i väldigt bra skick och fick för oss att vi skulle "modda" den och göra den ultimat med skivspelare och massa grejer men tänkte sen om.

Vi bestämde oss för att göra om den till ett fordon, och drivningen skulle vi få av träningsrörelsen. Det blev "ångloksvdrivning". Mange och jag svetsade, slipade och brainstormade rätt mycket och fick tillslut en funktionell "Power rider" med tillbehörande radio och högtalare.

Det va riktigt intressant att se va de andra hittade på och det blev allt från lampor och fordon till soffor och fåtöljer av diverse material och design.

bilder? självklart.

1-2. Power-rider (Jag och magnus)
3. Choppercykel (erik och ted)
4. Soffa och fåtölj (petronella och olle)
5. Flask och murbrukslampa (klara och julia)
6. Trasmattslampor (martina och elin)


Praktikbilder: Tore Berntssons båtbyggeri

Ja nu kommer det lite bilder till sist. Dessa två veckor har gått riktigt fort och jag har lärt mej endel bra grejer som är bra att ha med sej.
Idag började jag epoxibehandlingen av lilla fjunet (roddbåten) vilket känns bra. Imorrn blir det slipa slipa slipa som vanligt, dock inte renslipning av båten utan nedslipning av epoxin.
jaja, här är bilderna.

Båtbyggeriet. Jennipher 2 till vänster, fjunet till höger. Fjunet. mitt lilla projekt Nytt ek-inlägg i relingen. Jennipher 2. stiligt

Båtrenovering

Nu har jag varit i Göteborg några dagar och det känns fint. Har varit på min praktikplats hos Thore Berntssons Båtbyggeri, www.jennipher.se. Jag har fått i uppgift att renovera en liten rodd-eka i mahogny under mina två veckor som jag ska vara på företaget. Självklart så hänger jag på och tittar och hjälper till när dom andra jobbar med ännu en jennipher-båt.
Det är fyra anställda och två av dom är utbildade möbelsnickare. Rätt kul att se att man kan gå den vägen för att bli båtbyggare också.

Som sagt har det gått två av tio arbetsdagar och jag har mestadels slipat. både med maskin och för hand. Jag började med att slipa bort murket trä i  relingen på rodd-ekan och limmade sedan dit flera lager faner för att återuppbygga allting. Sedan satte slipandet igång. all lack ska bort och sedan ska jag ju slipa till faneret i relingen. mycket slit men intressant och lärdomsfullt.

Det enda lite negativa är att jag måste gå upp 05.20, ta spårvagnen till bilen som jag har en bit bort på en gratis parkering och sedan köra de 3 milen till båtbyggeriet som ligger lite utanför Kungälv. Jag börjar alltå klockan 07.00 och slutar 16.00 men är inte hemma förrens 17. Hela dagen går åt i stort sett för jag är inte direkt jättepigg när jag kommer hem efter 8 timmars slipande.

Till helgen kommer klara upp från malmö. Det blir trevligt det.

jag ska ta med kameran nån dag så jag kan knäppa lite bilder så ni får se hur jag har det.

på återseende.

RSS 2.0