Temadagar

Nu direkt efter lov och praktik är det mycket på G.
Dels ska vi ställa ut pallen och lampan på designersaturday nästa lördag (7/3) och nu onsdag torsdag hade vi temadagar så det blev inte mycket gjort på utställningsalstren.

På onsdagen åkte vi in till "macken" i växjö. Macken är ett gäng lärare som gått ihop och startat en förening som ger kurser i svenska tillsammans med praktisk arbete. Så dom renoverar möbler, cyklar och återvinner och gör om saker från skrot och seconhand.

Vi blev runtvisade och fick så småning om reda på vad våran uppgift skulle bli.
Vi fick välja en arbetskamrat och sedan blev vi nersläppta i en källare där det tidigare varit en seconhandshop och kvar där va bara grejer som ingen velat köpa.
Våran uppgift var alltså att göra om eller förnya saker så att de skulle få en "andra chans". Lite recyclingtänkande.

Jag jobbade med mange och vi hade en massa idéer och förslag på vad vi skulle kunna göra. Det va riktigt svårt att veta innan och när vi kom ner i källarn va det ännu svårare. Högar med allt möjlig Konstigt, fint, fult, bra, dåligt, helt, trasigt och allt däremellan. Vi hittade en gammal träningsmaskin i väldigt bra skick och fick för oss att vi skulle "modda" den och göra den ultimat med skivspelare och massa grejer men tänkte sen om.

Vi bestämde oss för att göra om den till ett fordon, och drivningen skulle vi få av träningsrörelsen. Det blev "ångloksvdrivning". Mange och jag svetsade, slipade och brainstormade rätt mycket och fick tillslut en funktionell "Power rider" med tillbehörande radio och högtalare.

Det va riktigt intressant att se va de andra hittade på och det blev allt från lampor och fordon till soffor och fåtöljer av diverse material och design.

bilder? självklart.

1-2. Power-rider (Jag och magnus)
3. Choppercykel (erik och ted)
4. Soffa och fåtölj (petronella och olle)
5. Flask och murbrukslampa (klara och julia)
6. Trasmattslampor (martina och elin)


Kommentarer
Postat av: mama

Åååh - en uppdatering.Det händer ju inte så ofta så man behöver tröttna precis :)

Det skulle vara kul att komma och kolla i den recyclade shopen. Den där powerriden - går den att köra eller är det fortfarande en stillastående ( men upphottad ) träningsmaskin? Jobba på. Kram

2009-02-26 @ 08:36:36
Postat av: olle

klart den går framåt. går dockinte att styra men det är ju bara en prototyp.

2009-02-26 @ 13:58:09
Postat av: Helen

Woho, uppdatering! Vilket roligt tema och jag är mäkta imponerad av er uppfinningsrikedom och produktivitet. Najz!

2009-02-26 @ 21:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0